Inspiratie voor uw weblog opdoen
Iedere blogger zit wel eens even zonder inspiratie maar die is gemakkelijk weer terug te halen; |
||
De kunstwereld is groot en heeft oneindig veel onderwerpen om over te schrijven ; |
||
Noteer altijd alles direct wat je invalt want wees er maar zeker van dat je het een minuut later niet meer weet; |
Een weblog over kunst bijhouden is leuk
Het schrijven van een weblog kan een leuke bezigheid zijn en veel mensen beginnen er vol enthousiasme aan. Om dan al snel tot de ontdekking te komen dat het regelmatig produceren van geschikt materiaal voor dat weblog nog niet zo eenvoudig is, als het soms lijkt te zijn. Dat is niet nodig want de wereld van de beeldende kunst is heel groot en er gebeurt heel veel. Dus materiaal is altijd wel aanwezig maar soms moet je inderdaad wel even inspiratie hebben om er iets te vinden.
Hier zijn alvast een paar suggesties voor zaken die je op zou kunnen nemen op je blog maar er zijn er nog tientallen:
1. Begin met algemene artikelen over beeldende kunst.
U bedenkt deze artikelen zelf of u laat zich door anderen inspireren. Ook zogenaamde PLR artikelen kunnen daar behulpzaam bij zijn. Hou als regelmatige blogger altijd een notitieboekje bij de hand. Een idee voor een nieuw artikel zal op de vreemdste plaatsen en op de raarste momenten opduiken. En het idee is al weer weg voor u het in de gaten heb, dus noteer alles zo snel mogelijk.
Een paar trefwoorden zijn meestal al voldoende om uw idee later weer boven water te kunnen halen. En over trefwoorden gesproken, zorg dat uw artikel ze voldoende (maar zeker niet overdreven) bevat zodat ook de zoekmachines ermee uit de voeten kunnen. Maar dat is een andere verhaal waarover op dit weblog ook het nodige te vinden is.
2. Doe interviews met mensen uit de kunstwereld
Kent u veel mensen in uw branche? Dan heeft u al een geweldige start. Ga eens bij die mensen langs en maak een verslagje van het gesprek. Veel mensen vinden het leuk om naar hun ideeën over zaken gevraagd te worden en hebben er geen enkel probleem mee dat u het publiceert. Een paar foto's erbij zijn natuurlijk helemaal fantastisch.
3. Maak reviews van andere informatiebronnen
Kijk eens naar producten rond uw onderwerp. Bestaan er boeken over dat onderwerp? Films? Youtube-video's? Websites? blogs? Tijdschriften? Maak er een review van. Een publiceer dat op je weblog. Veel mensen lezen graag de mening over een product van iemand, voordat ze zelf tot aankopen of bezoeken over gaan. En als je dat weet, maak je de review natuurlijk zo objectief mogelijk.
4. Geef tips met betrekking tot de kunst
Niet elk artikel behoeft direct de volle lengte van een paar honderd woorden te hebben. Loopt u tegen een leuke tip op? Leg hem vast. Verzamel er desnoods een aantal, tot u er wel een volledig artikel van kunt maken, dat u dan iets noemt van "17 tips om ....". Tips zijn ook heel geschikt om er bijvoorbeeld dagelijks eentje te plaatsen. Ook al heb je een dag geen tijd om je blog bij te houden dan wordt er in elk geval toch iets gepubliceerd.
5. Houd een agenda bij van wat er in het kunstvak gebeurt
Zijn er veel gebeurtenissen rond uw onderwerp? Houd dan een agenda op je blog bij. Zorg wel voor actualiteit. Een aankondiging van iets dat drie maanden geleden al geweest is werkt juist averechts en tast de betrouwbaarheid van de rest van je blog aan. En dat is wel het laatste wat we willen, nietwaar?
6. Maak verslagen van alles waar je maar komt
Schrijf verslagen en beschouwingen over bijeenkomsten, openingen etc. Zijn er rond uw onderwerp bijeenkomsten? Worden er tentoonstellingen of exposities geopend? Of zijn er openbare vergaderingen? Bezoek ze. En schrijf er verslagen over op uw weblog.
7. Vertel anekdotes van jezelf en anderen
Hoort u leuke verhalen of anekdotes die direct of indirect iets met het onderwerp van je blog te maken hebben? Vraag dan aan de schrijver of je ze mag publiceren. Waarbij je er natuurlijk wel voor zorgt dat de persoon niet te achterhalen valt. Want pijnlijke momenten moeten we natuurlijk altijd zien te voorkomen.
8. Meld nieuwe ontwikkelingen in het vak
Zijn er bij uw onderwerp nieuwe ontwikkelingen? Houdt websites en vakliteratuur daarom goed in de gaten, er kan veel inspiratie voor nieuw materiaal voor uw weblog uit voortkomen.
9. Geef een terugblik op vroegere gebeurtenissen
Heeft u een gebeurtenis beschreven in het verleden? Misschien is het een idee om daar nog eens op terug te grijpen en de daadwerkelijk situatie nog eens te beschrijven. Evalueer de ideeën die er toen over waren. Klopten die? Kan er iets geleerd worden? Of is het gewoon leuk om te zien wat er van geworden is?
Hopelijk dragen deze tips bij om u weer aan het webloggen. Te krijgen. Als gezegd, het is leuk en voor bedrijven van onschatbare waarde voor het opbouwen van een relatiebestand.
Tot slot
Bloggen is beslist aan te raden voor elke kunstenaar en iedereen met een klein bedrijf. Het is een voordelige en efficiënte manier om je gedachten en ideeën met de wereld te delen. Maar het is niet aan te raden om je uitsluitend op bloggen te concentreren en de vele andere manieren en technieken om kunst te promoten volledig achter je te laten. Ga daarom regelmatig naar https://teamjetje.blogspot.com om te zien wat de verdere mogelijkheden voor de verkoop van je kunst zijn.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten