Zoeken in deze blog

vrijdag 3 december 2021

Bloggen. Het nieuwste marketinghulpmiddel

Bloggen. Het nieuwste marketinghulpmiddel



    Een blog kun je vergelijken met een soort tijdschrift dat op internet beschikbaar wordt gesteld;

    Bloggen is een trefzekere manier om de zichtbaarheid van je producten en diensten te vergroten;

    Een blog een prima uitbreiding om je online bedrijf te verbeteren.




Bloggen. Het nieuwste marketinghulpmiddel

Weet je wat een blog is? Een blog is heel goed te vergelijken met een soort tijdschrift, dat online op internet beschikbaar wordt gesteld. Blogs worden regelmatig, sommige zelfs meermalen per dag, bijgewerkt en het proces van het bijwerken van de blog staat bekend onder de term bloggen.

Een andere term, namelijk voor de persoon die de blog beheert en bijwerkt, is de blogger. Deze blogs worden doorgaans regelmatig en dagelijks bijgewerkt met behulp van software, die zowel geschikt is voor mensen met de nodige achtergrondkennis. als voor mensen die deze kennis niet hebben.

Bloggen bestaat al een tijdje. De ontwikkeling van het concept van bloggen heeft al een lange weg afgelegd. Het bloggen is begonnen met het bijhouden van een soort van tijdschriften en andere doeleinden, zoals bedrijfsnieuwsbrieven. Een weblog wordt niet alleen gebruikt voor persoonlijke doeleinden, maar wordt ook toegepast bij het uitbreiden van de internetactiviteiten van grote en kleine bedrijven en voor het versterken van de promotie van de websites.

Bloggen is een trefzekere manier om de zichtbaarheid van producten en diensten te vergroten. Daarom zijn blogs ook zo goed in te zetten in de beeldende kunst, waar een gebrek aan zichtbaarheid misschien wel het grootste praktische probleem is waar kunstenaars tegenwoordig mee geconfronteerd worden. Het enorme overschot aan kunstenaars speelt daar zeker een grote rol bij.

Wil je het maken van een blog gaan toepassen, dan zijn er enkele tips waar je rekening mee moet houden. En dan is een blog een prima uitbreiding om je online bedrijf te verbeteren.

Gebruik je blogs om je lezers advies te geven

Zorg dat je blog voor een soort rode draad voor bezoekers gaat zorgen, die alles weten willen met betrekking tot je bedrijf. Maak van die rode draad een soort van rondleiding. Aan die rode draad kun je alles ophangen en er steeds nieuwe zaken aan toevoegen. Een dergelijke aanpak zorgt voor een structuur en ook dit vergroot de bekendheid van jou en je bedrijf.

Zo'n goede opzet om informatie te verspreiden maakt je een autoriteit bij de klanten en de bezoekers die mogelijk interesse in je diensten hebben of die via publicaties hun mogelijkheden willen bekijken.

Je moet je lezers aanmoedigen om opmerkingen en suggesties te schrijven

Hun opmerkingen en feedback zullen heel nuttig voor je zijn. En niet alleen omdat je in elk geval weet dat iemand aandacht schenkt aan je diensten en ook nog eens je website bezoekt. Nee, feedback is ook handig om te weten welke informatie gevraagd is. En wat voor data je bezoekers nodig hebben. Dat geeft je iets om heel gericht op in te spelen.

Gebruik de verkregen feedback

Feedback is de beste manier om je algehele ontwerp, lay-out, de inhoud en misschien zelfs wel de gehele zakelijke marketing te verbeteren.

Je moet op zijn minst regelmatig posten op je weblog

Als je in het verleden veel berichten hebt geplaatst, kun je deze in een archief bewaren, zodat mensen ze nog steeds kunnen terugvinden voor toekomstig gebruik. Je blog blijft daarmee groeien in omvang en wordt steeds nuttiger. Op deze manier kun je ook al je bedrijfsplannen bijsturen als daar reden voor gevonden wordt in de terugkoppeling. Het is een goede manier om belangrijke informatie te krijgen.

Anderen kunnen de artikelen die je hebt geschreven en op de verschillende websites hebt geplaatst, zelf ook plaatsen. Ze moeten echter wel om jouw toestemming vragen,  met de voorwaarde dat er helemaal niets aan veranderd mag worden. Hoe vaker je artikel ergens verschijnt, hoe effectiever het wordt. Hoe meer paden naar je website leiden, hoe beter het is. Hiermee krijg je steeds meer links naar je site en krijgt je site meer bekendheid.

Bij het toevoegen en bijwerken van je blogs moet je steeds weer goede content toe proberen te voegen. Maak je nieuwe content altijd vers en up-to-date. Op deze manier zullen zoekmachines je site opnemen in hun databases en ze zullen je site presenteren in de zoekresultaten bij zoeken op het juiste trefwoord. Als je blog wordt vermeld in de verschillende zoekmachines, begin je vanzelf meer verkeer naar je site te krijgen. zonder dat je ervoor hoeft te betalen.

Je blog bevat volop links

Die links gaan naar je eigen website en natuurlijk zijn er ook links naar andere websites. Je kunt namelijk altijd links met andere websites uitwisselen. En ook dat zal beslist helpen bij het verbeteren van je positie in zoekmachines.

Je kunt je blogs bijwerken wanneer je dat wilt. En er is geen enkele limiet aan wat je wilt doen. Je kunt schrijven over je eigen opvattingen, expertise, ideeën, mening, foto's en alle andere belangrijke informatie of berichten waarover je maar wilt schrijven.

Bloggen is een manier om gehoord te worden

Je wilt gehoord worden, ondanks de toenemende competitie in de internetmarketing. Zorg ervoor, dat je je blogs altijd interessant en leesbaar maakt. Dat je blogs gericht moeten zijn op je doelgroep spreekt bijna wel vanzelf.

Bloggen is een geweldige manier om belangrijke informatie, zoals nieuws en actuele gebeurtenissen rond te sturen. Bloggen is niet alleen gericht op het vergroten van webverkeer of het verkrijgen van promotie. Integendeel zelfs. Het voornaamste doel van het bijhouden van een blog is het vergroten van jouw naamsbekendheid en zichtbaarheid.

Bloggen is een goede manier om meer te weten te komen over alle belangrijke feiten, met zo ongeveer alles wat we onder de zon kunnen vinden, als geschikt onderwerp voor ons blog. Bloggen heeft veel industrieën op een gemakkelijke manier verder geholpen. Het mooie is dat je eigenlijk geen ervaring nodig hebt om je eigen blog te maken. Het is net zo eenvoudig als het klikken op een paar knoppen en je kunt je eigen weg gaan vinden. Gewoon beginnen is belangrijk. Je leert al doende en je ontdekt vanzelf wel waar je allemaal tegenaan gaat lopen.

Waar je vooral voor moet zorgen,  is goede content die goed toegankelijk en natuurlijk zo interessant mogelijk is. Dat zorgt ervoor, dat je lezers je blogs regelmatig zullen bezoeken en lezen.

Met een beetje geluk gaan je lezers het bezoeken van je blog als een soort van dagelijkse routine beschouwen.

Tot slot

Bloggen is beslist aan te raden voor elke kunstenaar en iedereen met een klein bedrijf. Het is een voordelige en efficiënte manier om je gedachten en ideeën met de wereld te delen. Maar het is niet aan te raden om je uitsluitend op bloggen te concentreren en de vele andere manieren en technieken om kunst te promoten volledig achter je te laten. Ga daarom regelmatig naar https://teamjetje.blogspot.com om te zien wat de verdere mogelijkheden voor de verkoop van je kunst zijn.



 LEEST U JETJE'S DAG OOK AL?


 

Meer informatie over Team Jetje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten