Zoeken in deze blog

vrijdag 3 december 2021

Een geweldig idee voor een blog is niet genoeg

Een geweldig idee voor een blog is niet genoeg



    Je moet je met je blog onderscheiden van de concurrentie. Maar dat is niet altijd even gemakkelijk;

    Een goed marketingplan voor je blog is eigenlijk wel noodzakelijk, maar heeft vrijwel niemand;

    Zorg dat je uiteindelijk een eigen plekje tussen alle al bestaande blogs weet te veroveren.


Een geweldig idee voor een blogwebsite is niet genoeg

Onderscheidend met een blog zijn is best lastig

Omdat er al zoveel blogs en websites over kunst op internet aanwezig zijn, kan het best wel moeilijkheden opleveren, om je kunstblog zich echt te laten onderscheiden van de rest. Wil je een nieuwe website voor kunstenaars starten?  Of wil je je al bestaande blog over kunst meer  op laten vallen ten opzichte van de concurrentie? In alle gevallen zul je dan toch een eigen blog moeten ontwerpen, dat direct de interesse en aandacht van andere kunstenaars trekt. Dat kan alleen door het vinden van een onderwerp, dat nog geen andere bloggende kunstenaar heeft gevonden. Of het verder in zijn blog heeft uitgewerkt.

Laat je blog een eigen plekje veroveren tussen de rest

Kun je je lezers iets op kunstgebied aanbieden op een manier, die geen enkel ander blog biedt? Zo ja, dan kun je waarschijnlijk met succes wel een groep lezers voor je blogs vinden. Als je eenmaal een bruikbaar onderwerp op kunstgebied hebt ontdekt, heb je steeds nog veel te doen om het onderwerp goed uit te werken. Maar de eerste en heel belangrijke hobbel is dan wel genomen. Je hebt nu je eigen plek in de wereld van het bloggen gevonden. Je hebt je plek waar je kunt beginnen. Je hebt een belangrijk moment voor jezelf of je bedrijf weten te bereiken. 

Elk blog begint met een goed idee

Elk blog begint met een goed idee. Ook een blog voor de kunstwereld. Omgekeerd, je kunt zelfs geen succesvol blog opzetten, zonder dat je een flink afwijkend idee hebt. Er zijn al heel veel kwalitatief goede blogs over kunst en alles wat daar mee samenhangt, op internet aanwezig. En die blogs zijn allemaal gericht op kunstenaars,  zoals je zelf ook bent. 

Vergis je niet, de concurrentie om de aandacht van deze groep kunstenaars te trekken is best sterk. Om je blog te laten opvallen, moet je je lezers dus iets bijzonders aanbieden. Zoek naar iets dat geen enkele andere site of weblog momenteel aanbiedt. Of je moet hetzelfde onderwerp gaan kiezen als een al op internet aanwezig blog.  Maar dan moet je dat wel doen op een indrukwekkender, opvallender of meer waardevolle manier. Dat klinkt misschien lastig, maar vaak is het met wat extra moeite toch wel haalbaar. Goed onderzoek van het onderwerp dat je gekozen hebt is uiteraard nodig, voor je deze stap zelfs maar KUNT nemen. 

Kijk de kunst af bij de concurrentie

Een manier om een ideale opzet voor je blog te ontdekken, is door goed te gaan kijken naar die blogs, die al met succes een publiek hebben weten te bereiken. Dan kun je bepalen of je een aantal van de strategieën van die blogs die je bekeken hebt, kunt toepassen, om op die manier jouw visie in je eigen blog te kunnen geven. Natuurlijk moet je ook een unieke nieuwe draai aan je blog toevoegen. Dat is absoluut noodzakelijk om je in echt alle opzichten te onderscheiden van je concurrentie.

Zorg voor een blog met persoonlijkheid

Veel mensen zijn het erover eens, dat de websites en blogs die het het beste doen in de huidige markt, de sites en blogs zijn, die de meeste eigen persoonlijkheid uitstralen.  De individuele surfers, die bloggers nu eenmaal zijn, vormen toch een aparte groep. En het is een groep die er bijzonder sterk op reageert dat ze op een persoonlijke manier worden aangesproken.

Dus overweeg hoe je je blog op een unieke en aantrekkelijke manier kunt presenteren . Doe dat vooral door een eigen stijl te (laten) ontwerpen. En door extra aandacht te geven aan het ontwerp en de inhoud van je blog.

Geef je lezers een stem

Heb je een geweldig idee voor je blog gevonden? Of heb je een speciaal onderwerp gevonden, waarmee je je blog goed kunt vullen? Heb je blog een eigen persoonlijkheid gegeven? Dan is nu de volgende stap om uit te gaan zoeken, hoe je lezers het woord kunt geven bij alles wat met het ontwerp van je blog te maken heeft. Die lezers worden namelijk de toekomstige gebruikers. Dus geef de mening van die lezers een kans. Geef die lezers een stem. Het zal de acceptie van je blog een stuk eenvoudiger maken.

Zorg voor een goed marketingplan

Op de lange termijn is een geweldig idee beslist niet voldoende om je blog tot een succes te maken. Je moet daarom altijd een slim, realistisch en doortimmerd marketingplan opstellen. Dat plan is nodig om lezers ook in de toekomst naar je blog te blijven trekken. 

Als je eenmaal een lezer hebt weten te interesseren, dan zorgt kwalitatief goede content er wel voor, dat die lezers terugkomen. Maar het is altijd van groot belang om de eerste indruk zo goed mogelijk te laten zijn.

Is die eerste indruk van je lezer niet goed genoeg, dan zal je blog of je site bij die lezer nooit zelfs maar een kans gaan krijgen om zichzelf te gaan bewijzen. 

De lezer is dan namelijk al naar elders vertrokken.

Tot slot

Bloggen is beslist aan te raden voor elke kunstenaar en iedereen met een klein bedrijf. Het is een voordelige en efficiënte manier om je gedachten en ideeën met de wereld te delen. Maar het is niet aan te raden om je uitsluitend op bloggen te concentreren en de vele andere manieren en technieken om kunst te promoten volledig achter je te laten. Ga daarom regelmatig naar https://teamjetje.blogspot.com om te zien wat de verdere mogelijkheden voor de verkoop van je kunst zijn.



 LEEST U JETJE'S DAG OOK AL?


 

Meer informatie over Team Jetje


Geen opmerkingen:

Een reactie posten