Zoeken in deze blog

zaterdag 30 oktober 2021

Bij bloggen draait alles om bezoekers

Bij bloggen draait alles om bezoekers



    Bezoekers, bezoekers en nog eens bezoekers. Geen website en weblog kan zonder;

    Goede content is essentieel voor het krijgen van bezoekers en ook nog de juiste bezoekers;

    Techniek als pingen en RSS-feeds kan handig zijn om meer bezoekers te krijgen;

Trekt uw blog ook zoveel bezoekers?
Trekt uw blog ook zoveel bezoekers?

 

Zonder goede content is er geen verkeer

Als je weblog onvoldoende verkeer trekt, dan is dat meestal een teken dat er iets aan je content mankeert. En, het klinkt wat naar, maar het wijst er op dat deze content onvoldoende interessant voor je lezers is. Het nodigt kennelijk niet uit om nog een keertje terug te komen.

Een goede strategie is van belang

Maar er zijn zat voorbeelden van weblogs met prima content die ook onvoldoende verkeer trekken. Het kan dus wel. Belangrijk is allereerst dat je een goede strategie hebt hoe je  bezoekers wilt gaan trekken. En je moet goed weten hoe je ervoor kunt zorgen dat voldoende mensen van je weblog op de hoogte zijn. Er zijn een paar zaken waarop je moet letten met betrekking tot het trekken van verkeer. En die zaken zijn niet wezenlijk anders,dan wat je voor elke anders site zou regelen.

Een groot verschil is echter wel, dat een weblog veel sneller verkeer zal gaan genereren. Het eerste wat u echter  dient te bekijken is je doelgroep. En dan hoe je juist bij die doelgroep verkeer naar uw weblog zou kunnen genereren.

Je content is wel heel belangrijk

De content, de verzamelnaam voor alles wat u op uw weblog zet, is heel belangrijk. Misschien wel het belangrijkste aspect van je weblog.

Regelmatig aanvullen van je content zorgt voor meer verkeer

Het is de reden waarom mensen uw weblog al dan niet zouden bezoeken.Zorg er dus altijd voor dat de content regelmatig wordt aangevuld met interessante en prettig leesbare informatie.
Het is belangrijk dat de content een bijdrage levert aan het oplossen van vragen en problemen van uw publiek. Zorg er dus altijd voor dat u goed op de hoogte bent van wat uw publiek wil en waarna men op zoek is.

Zorg voor geloofwaardigheid

Dit is helemaal belangrijk als u gepland heeft om verkopen vanaf uw weblog te gaan doen. Want voor verkopen is het belangrijk dat u geloofwaardig overkomt op uw bezoekers. U moet middels de content van uw weblog een zekere geloofwaardigheid opbouwen. Dat is absoluut noodzakelijk wil men iets van u kopen.

Probeer zoveel mogelijk vertrouwen te wekken

In het algemeen vormen weblogs een uitstekend middel om verkopen te regelen. De content van het weblog (die u ook nog steeds aan kunt vullen) trekt niet alleen publiek maar zorgt ook voor het opwekken van vertrouwen. Zorg er dus altijd voor dat uw weblog elke vergelijking met concurrerende weblogs aan kan.

Werk vooral met controleerbare feiten

Wilt u het vertrouwen niet alleen krijgen maar ook vasthouden dan is het noodzakelijk dat u regelmatig publiceert. Gebruik zoveel mogelijk controleerbare en duidelijk weergegeven feiten die uw beweringen moet ondersteunen. Ook dat zorgt voor een stuk vertrouwen. Krijgt u er kritiek op, beantwoord deze dan op een algemene manier en niet zodanig dat degene met kritiek zich zwaar aangevallen kan voelen.

Zorg altijd dat je authentiek blijft

Wees bij het schrijven authentiek, dat zorgt voor vertrouwen en herkenbaarheid. Als u een rol gaat spelen dan valt u waarschijnlijk heel snel door de mand. Niet doen dus. Ga niet meer privé gegevens aan de gang. Men heeft interesse in uw ideeën over bepaalde onderwerpen, maar niet in uw hond, hoe aardig het dier ook zijn mag.

Pingen

Pingen is het melden van wijzigingen bij speciale servers zodat deze ook opgepakt kunnen worden door zoekmachines en dergelijke. Normaal gesproken regelt de blogsoftware wel deze meldingen ("pings") maar het kan geen kwaad om zelf ook nog het één en ander op dit gebied te regelen. Een zoekslag met google levert als snel een aantal webpagina's op zoals Ping-o-matic en Blogbuzzer.

Het werken met deze pings zorgt er in elk geval voor dat uw content snel in de zoekmachines terug te vinden zal zijn. Dit duurt normaal gesproken enkele dagen maar er zijn ook wel gevallen bekend waarbij het na enkele minuten al vindbaar was.

Kijk bij het opzetten van een weblog altijd hoe het daar geregeld is. Check altijd even de instructies. Soms activeert de pingsoftware zichzelf, soms dient u het zelf te regelen. Als het eenmaal geregeld is hebt u er geen omkijken meer naar.

Ook RSS-feeds zijn belangrijk. Deze zorgen er niet alleen voor dat uw content binnen korte termijn beschikbaar is maar zorgen ook voor verspreiding van uw content. Vaak levert een RSS feed uw wijzigingen vrijwel realtime af.

Bloggen vraagt tijd, toewijding, een strategie en het nodige geduld

Dit zijn prima manieren om uw weblog te promoten maar onthoud altijd dat er geen strategie bestaat om op een gemakkelijke manier geld te verdienen. Blogging met het doel er iets aan te verdienen vereist toewijding, tijd, een strategie en een flinke hoeveelheid geduld voordat de eerste inkomsten binnen gaan komen.

 

Tot slot

Bloggen is beslist aan te raden voor elke kunstenaar en iedereen met een klein bedrijf. Het is een voordelige en efficiënte manier om je gedachten en ideeën met de wereld te delen. Maar het is niet aan te raden om je uitsluitend op bloggen te concentreren en de vele andere manieren en technieken om kunst te promoten volledig achter je te laten. Ga daarom regelmatig naar https://teamjetje.blogspot.com om te zien wat de verdere mogelijkheden voor de verkoop van je kunst zijn.






 LEEST U JETJE'S DAG OOK AL?


 

Meer informatie over Team Jetje

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten