Zoeken in deze blog

zaterdag 30 oktober 2021

RSS hoort ook op jouw blog

RSS hoort ook op jouw blog



    RSS wordt gebruikt voor het verspreiden van blogs en is al wat ouder. Het werkt prima maar is toch vrij onbekend;

    RSS heeft de naam technisch en ingewikkeld te zijn en dat zorgt voor een (te) hoge drempel ;

    Toevoegen op een site is eenvoudig en vaak is RSS bij een bloggingsite al aanwezig;


De eigen wereld van het oranje logo

RSS logo
In de wereld van het bloggen komen we vaak de term RSS tegen en het oranje logootje kennen we natuurlijk ook allemaal wel. RSS is zeker geen nieuwe technologie. Het bestaat al heel wat jaren. Wel heeft RSS altijd wat problemen gehad met acceptatie omdat mensen het vreemd en eng vonden en niet begrepen wat het nu eigenlijk deed. De technische kreten rond RSS deden de rest: De mensen lieten het liggen.



RSS heeft nog volop mogelijkheden

Is RSS een aflopende zaak of juist niet?

Volgens sommigen is RSS nu zelfs een aflopende zaak, maar dat is niet iedereen met deze pessimisten eens. Sterker nog, anderen verwachten juist een sterke opleving door de overkill aan advertenties op het internet. Ach, het zou vreemd zijn als men het in een wereld waar iedereen het met iedereen oneens is, het hier plotseling wel over eens zou zijn. Op dit moment lijkt een RSS feed voor blogs nog zinvol dus laten we maar eens geen kijken wat we er mee kunnen doen.

Hoe werkt RSS eigenlijk?

Really Simple Syndication (RSS) is een hulpmiddel dat handig is voor het opslaan of bewaren van bijgewerkte informatie over websites of weblogs die u vaak bezoekt of websites die uw favoriet zijn. RSS maakt gebruik van een speciale XML-code, die continu de inhoud of het onderwerp van een bepaalde website scant op zoek naar nieuwe informatie. Wordt die informatie inderdaad gevonden dan wordt deze vervolgens door gestuurd aan abonnees. Het is een geheel automatisch proces waar je verder nauwelijks iets tot niets van merkt.

RSS is populair bij blogs en nieuwsdiensten

RSS-feeds worden vooral gebruikt in blogs of bij nieuwssites. Maar in principe kan elke website die informatie wil verspreiden en publiceren een RSS-feed gebruiken. Zodra nieuwe informatie naar de abonnees is verzonden, bevat deze informatie een kopregel, een klein beetje tekst en een overzicht of een korte recensie van het nieuws of verhaal. Er moet een link worden aangeklikt om verder te lezen. In sommige gevallen is er ook nog een kleine afbeelding.

Acceptatie van RSS-feeds vraag speciale software

Om RSS-feeds te accepteren, is speciale software, een zogenaamde feedreader nodig. Deze software wordt ook wel een aggregator genoemmd. Aggregators zijn op grote schaal en gratis online te vinden. Het enige dat nodig is om er eentje te vinden, is een beetje zoeken. Je zult ongetwijfeld in het uitgebreide aanbod wel een interface kunnen vinden die je het meeste interesseert. Bovendien kunnen RSS-feeds ook worden gelezen en opgehaald vanaf mobiele telefoons en tablets.

Een abonnement nemen is vaak heel eenvoudig

Zodra u een website tegenkomt die u aan de aggregator wilt toevoegen of invoegen, kan dat meestal op twee manieren. Bijna alle sites die een RSS-feed aanbieden, tonen een "RSS"- of "XML"-knop op hun startpagina. Met één klik voeg je die specifieke feed onmiddellijk toe aan iemands aggregator. Sommige aggregators vereisen echter de noodzaak om de URL van de feed te kopiëren en vervolgens in het programma te plakken. Dit kan wat omslachtig zijn en het wordt snel vergeten. Gelukkig kom je het niet zo heel veel tegen.

Welke methode je ook gebruikt, je kunt er zeker van zijn dat de feed toegankelijk is zodra je deze hebt ingevoegd, en binnen enkele seconden kan de volgende update arriveren. In het geval dat je geen updates meer wilt ontvangen, kunt je de feed gewoon verwijderen of wissen uit je aggregator.

RSS is zeer snel beschikbaar

Via e-mailabonnementen kunt u nieuwsbrieven ontvangen. RSS-feeds kunnen daarentegen handiger zijn om updates van nieuwsbrieven bij te houden, omdat ze snel en in een oogwenk beschikbaar zijn; Je hoeft niet langer te wachten op een geplande tijd of dag om een ​​nieuwsoverzicht te krijgen, bovendien wordt dit nieuws nooit vastgehouden door een spamfilter.

RSS-feeds worden dagelijks veel gebruikt door personen die de snelle en gemakkelijke toegankelijkheid van rapporten en nieuws waarderen. Ze lezen dan alleen bepaalde updates die hen aanspreken.

Aggregators

De software van de aggregator biedt meestal nog wel een verzameling speciale functies. Denk aan het combineren van een hele collectie gerelateerde feeds in slechts één weergave, het verbergen van bepaalde items of uitspraken die al zijn bekeken en het classificeren van items en feeds die je bewaren wilt. De aggregator is een veelzijdig onderdeel binnen de RSS wereld.

Waarom zou je een ​​feed beschikbaar stellen?

Je zult beslist meer lezers krijgen, aangezien je kijkers je site nu gemakkelijk kunnen zien, zonder zelfs maar naar die bepaalde site te hoeven zoeken. Hoewel het in eerste instantie misschien wat lastig en ingewikkeld lijkt, zal het toevoegen van een RSS-feed in feite de zichtbaarheid van uw site verbeteren.

Dit is zo omdat gebruikers uw site gemakkelijk kunnen bijhouden, zodat ze de inhoud kunnen bekijken op een plaats en tijd die ze zelf willen. Het is natuurlijk een groot pluspunt als alles wat je publiceert beschikbaar en toegankelijk is vanaf je site.

Samenvattend

Stel dat je weblog regelmatig nieuwe informatie bevat. Omdat je geen feed op je blog hebt, moeten je kijkers er altijd rekening mee houden dat ze binnen een bepaalde tijd naar je blog moeten gaan om te zien of er iets nieuws te ontdekken is. Nou ja, dat doen ze alleen als ze het zich kunnen herinneren, als ze nog tijd hebben en als ze het op dat moment voldoende belangrijk vinden. Maar als je een RSS-feed voor uw bezoekers bijlevert, dan kunnen ze gewoon via hun leesprogramma (ofwel aggregator) de gebeurtenissen of evenementen op uw site bijhouden, samen met een beschrijving en eventuele afbeeldingen.

RSS verdient wat meer krediet

Kortom, RSS is een eigen wereld. Het biedt veel voordelen maar de drempel om het te gaan gebruiken is hoog. Dat is niet terecht want echt lastig is het niet. Maar de indruk van mensen is vooraf dat het lastig is en dus beginnen ze er maar niet aan. Jammer, want qua mogelijkheden verdient RSS zeker meer krediet.

Tot slot

Bloggen is beslist aan te raden voor elke kunstenaar en iedereen met een klein bedrijf. Het is een voordelige en efficiënte manier om je gedachten en ideeën met de wereld te delen. Maar het is niet aan te raden om je uitsluitend op bloggen te concentreren en de vele andere manieren en technieken om kunst te promoten volledig achter je te laten. Ga daarom regelmatig naar https://teamjetje.blogspot.com om te zien wat de verdere mogelijkheden voor de verkoop van je kunst zijn.




 LEEST U JETJE'S DAG OOK AL?


 

Meer informatie over Team Jetje


Geen opmerkingen:

Een reactie posten