Zoeken in deze blog

zaterdag 27 november 2021

8 tips om beter vindbaar te worden met bloggen

8 tips om beter vindbaar te worden met bloggen



    Goede vindbaarheid voor je blog bereiken is te doen. Maar het gaat niet vanzelf;

    Je moet er wel zelf voor zorgen, dat je blog is geoptimaliseerd voor zoekmachines;

    Vergeet ook het zogenaamde "pingen" niet als er iets op je weblog veranderd is.


1. Hoe vergroot je de succeskansen van je blog?

Als je als kunstenaar er echt in wilt slagen om met internetmarketing je bekendheid en vindbaarheid te vergroten door te gaan bloggen, dan zijn hier een paar tips. Het opvolgen van deze tips zal je helpen om van je blog een daverend succes te maken.

2. Zorg voor een voor zoekmachines geoptimaliseerd blog

Verschillende factoren bepalen hoe krachtig je blog kan zijn bij het verbeteren van je positie in de zoekmachines, zoals die van Google. Blogs worden op zich meestal wel snel opgepikt door zoekmachines, maar je moet er wel zelf voor zorgen dat je blog is geoptimaliseerd voor deze zoekmachines.

3. Pas je blogtitel en URL aan elkaar aan

Ten eerste moeten je blogtitel en URL-structuur precies goed op elkaar afgestemd zijn! Je URL moet zoekmachinevriendelijk en gebruiksvriendelijk zijn. Je blog-URL moet kort en bondig zijn. Het is ook belangrijk dat de naam van je blog-URL gerelateerd is aan je kunstenaarschap. Zorg ook hierbij weer voor herkenbaarheid. 

6 tips om beter vindbaar te worden met bloggen



4. Blog als het even kan elke dag

Het is belangrijk om elke dag te bloggen! Dit is misschien nog wel de belangrijkste tip van allemaal. De krachtige blogs, die grote hoeveelheden bezoekers aantrekken en voor hun makers goede resultaten opleveren, zijn die blogs, die heel regelmatig worden bijgewerkt. Zoekmachines zullen de nieuwe inhoud snel oppikken en dit zal jouw positie in de zoekmachines verhogen. Het regelmatig bijwerken van je blog wordt door zoekmachines zeer gewaardeerd.

5. Gebruik de juiste zoekwoorden

Zorg ervoor dat je de juiste zoekwoorden in de tekst van je blog gebruikt, omdat die de positie van je blog en website in de zoekmachines zullen verhogen. Als je websiteblog bijvoorbeeld gaat over het starten van een eigen bedrijf aan huis, kun je trefwoordzinnen gebruiken, zoals "kansen voor thuiswerken", "tips voor succes aan huis", "geheimen om online geld te verdienen" en "voorbeelden hoe je online geld kunt verdienen". 

Wees creatief en heb interessante ideeën voor je blog. Door verschillende zoekwoorden te gebruiken die met de kunst die je maakt samenvallen, verbeter je de positie van je blog in de zoekmachines voor al deze zoekwoorden.

6. Zorg voor het "taggen" en "pingen" van je blog

Je moet de inhoud van je blog bekend maken door deze te taggen. Als je wilt dat je blogposts een hoge zichtbaarheid en vindbaarheid krijgen, is het belangrijk dat je de inhoud van je blog tagt, zoals dat heet. Je kunt dit soms doen door vooraf geïnstalleerde plug-ins in je blogprogramma te gebruiken en zo niet dan zijn er websites waar je het kan regelen,  zoals https://www.prepostseo.com/ping-multiple-urls-online. We noemen het gebruik van deze software "pingen".

7. "Ping" elke wijziging op je blog

Ping elke keer, als je nieuwe inhoud aan je weblog of je website toevoegt. Telkens wanneer je nieuwe blogposts toevoegt, moet je je blog pingen, om zoekmachines te waarschuwen dat je een nieuwe inhoud op je weblog hebt toegevoegd.

8. Stuur je blog naar zogenaamde blogdirectories

Stuur je blog ook altijd in naar sites, die blogs als die van jou vermelden. Deze sites worden blogdirectory's genoemd. Ook op deze site van Team Jetje kun je jouw blog registreren. Dit helpt om verkeer naar je blog te leiden. Maar het helpt ook om één richting links naar je blog of site te creëren. En ook dat verhoogt je positie in de zoekmachines weer.

Gebruik de bovenstaande tips om de kracht van je blog te vergroten en je positie in zoekmachines te verbeteren. Geleidelijk aan zul je de krachtige mogelijkheden van een goed weblog gaan ervaren.

Tot slot

Bloggen is beslist aan te raden voor elke kunstenaar en iedereen met een klein bedrijf. Het is een voordelige en efficiënte manier om je gedachten en ideeën met de wereld te delen. Maar het is niet aan te raden om je uitsluitend op bloggen te concentreren en de vele andere manieren en technieken om kunst te promoten volledig achter je te laten. Ga daarom regelmatig naar https://teamjetje.blogspot.com om te zien wat de verdere mogelijkheden voor de verkoop van je kunst zijn.



 LEES JE JETJE'S DAG OOK AL?


 

Meer informatie over Team Jetje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten