Zoeken in deze blog

vrijdag 12 november 2021

Een blog is een fantastisch hulpmiddel voor kunstenaars

Een blog is een fantastisch hulpmiddel voor kunstenaars



    Een goed weblog zorgt voor bezoekers en bezoekers worden klanten. En goede klanten komen weer terug;

    In de beeldende kunst en ook in modelwerk kan een weblog uitstekend werken zo weet ik uit eigen ervaring;

    Weblogs hebben de nodige voordelen op websites waar we hier op ingaan.


Voor elk bedrijf en zelfstandige ondernemer is een blog een fantastisch hulpmiddel bij de bedrijfsvoering. Dus ook voor een kunstenaar die best wil verkopen. Zie je blog dan als een belangrijk hulpmiddel. Een blog kan een prima hulpmiddel zijn, dat je kunt gebruiken om mogelijke klanten te krijgen.

Trouwens, uit mijn eigen ervaring kan ik zeggen dat een blog ook uitstekend voor modellen werkt. Ik doe er nu niet veel meer mee, omdat ik het werk niet vaak meer doe, omdat ik het te druk heb. Maar ik heb aan mijn kunstmodelblog veel opdrachtgevers overgehouden. Uit die ervaring kan ik het bezit van een weblog alleen maar van harte aanbevelen. 

Een weblog voor kunstmodellen werkt prima
Een weblog voor kunstmodellen werkt prima


Blogs zijn wél hulpmiddelen die heel regelmatig moeten worden gebruikt. Want alleen regelmatig nieuw materiaal publiceren, zal er voor zorgen dat je blog voor je werkt en blijft werken. Je blog doet jouw werk natuurlijk niet voor je, maar helpt je wel om enkele van de moeilijkste onderdelen van je werk te realiseren, namelijk het krijgen van leads (dat zijn mogelijk geïnteresseerde personen) en die leads omzetten in kopende klanten. 

En dan natuurlijk ook nog het liefst klanten die ook nog een keertje terugkomen. Aan eenmalige contacten heb je ook niet zo veel.

Wat je ook voor kunst verkoopt of welke dienst je promoot, een blog is een hulpmiddel, waarmee je die leads kunt krijgen. Aangezien er online miljoenen potentiële klanten voor je beschikbaar zijn, wil je waarschijnlijk zoveel mogelijk van deze grote groep naar je website trekken. Je blog is de plek waar je je product of dienst kunt promoten en meer omzet kunt krijgen.

Websites kunnen moeilijk te beheren zijn. Ook laten veel websites de klant vaak met een onpersoonlijk gevoel achter. En er zijn meer problemen met websites. Laten we er eens een paar van bekijken:

Hier zijn een paar problemen met websites in het algemeen:

• De meeste websites veranderen vrijwel nooit

De startpagina geeft veel informatie en de rest van de pagina's helpen verder om de producten en diensten te verkopen. Op zich is dit natuurlijk een goede zaak, maar weinig wijzigingen zullen zoekmachines op afstand houden en het zal je website ook weinig persoonlijk maken.

• Websites maken het je moeilijk, om met je lezers te communiceren

Je kunt alleen communiceren via e-mail, in plaats van de gemakkelijke en nuttige communicatie via opmerkingen op je posts.

• Websites zijn duur om te beheren

Zowel opslag als verkeer  naar je website toe kost je geld. En dat geldt vooral als je van plan bent veel pagina's met content beschikbaar te hebben voor de consument.

• Voor velen zijn blogs leuker en zelfs makkelijker te beheren

Dat gaat dan nog gemakkelijker dan een standaard website. Ook als je geen HTML (dat is de besturingstaal van internet) kent, kun je je zonder enig probleem een eigen blog runnen, wat bij een website meestal niet gaat.

Om al deze redenen is het vaak een goede beslissing om een blog in te zetten om je te helpen bij het genereren van leads. Elk type bedrijf kan een dergelijk weblog gebruiken. Wil je het eerst allemaal eens rustig uitproberen? Dan kun je zelf beginnen met een gratis blog. Er zijn voldoende aanbiedingen van blogs waarbij je helemaal geen geld hoeft te investeren.

Is dat geen prima manier om te testen of een blog iets voor jou én voor je klanten is?


Tot slot

Bloggen is beslist aan te raden voor elke kunstenaar en iedereen met een klein bedrijf. Het is een voordelige en efficiënte manier om je gedachten en ideeën met de wereld te delen. Maar het is niet aan te raden om je uitsluitend op bloggen te concentreren en de vele andere manieren en technieken om kunst te promoten volledig achter je te laten. Ga daarom regelmatig naar https://teamjetje.blogspot.com om te zien wat de verdere mogelijkheden voor de verkoop van je kunst zijn.


 LEES JE JETJE'S DAG OOK AL?


 

Meer informatie over Team Jetje

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten