Zoeken in deze blog

vrijdag 26 november 2021

Effectieve manieren om met bloggen te beginnen

Effectieve manieren om met bloggen te beginnen



    Bloggen is een geweldige techniek om je gedachten met de rest van de wereld te delen;

    De maatschappij heeft behoefte aan mensen, die zich duidelijk uit kunnen spreken;

    Niet iedereen geeft zomaar verbaal zijn mening in het openbaar, maar schrijven is anoniem en minder persoonlijk. Dat kan een voordeel zijn om losser te komen.

Veel mensen hebben allerlei verschillende gedachten die ze willen uiten en delen met anderen. Meestal kan dat om verschillende redenen niet. De meeste mensen houden hun gedachten daarom gewoon voor zich en spreken de gedachten verder nooit uit naar anderen. Best jammer eigenlijk. Er is volop behoefte in de maatschappij aan mensen die zich wel uit durven te spreken en hun gedachten durven te publiceren. 

 

Met bloggen kun je massa's mensen bereiken
Met bloggen kun je massa's mensen bereiken



Een prima manier om je gedachten uit te drukken, is door te gaan schrijven. Schrijven is eigenlijk de gebruikelijke uitlaatklep voor mensen die bang zijn om hun gedachten via hun mond of gebaren te tonen, of te uiten. Je doet het bloggen achter je bureau, er is geen directe confrontatie met je lezers en het is daardoor betrekkelijk anoniem. Wil je helemaal anoniem blijven, dan kies je voor een pseudoniem of zoals dat tegenwoordig heet: Een nickname.

Als je je gedachten gaat opschrijven, dan moet je ze natuurlijk ook publiceren. Pas dan kunnen ze door anderen worden gelezen en gedeeld. Veel kranten en andere publicaties hebben vaak wel een mogelijkheid om de gedachten van mensen te publiceren.

Met de komst van de internettechnologie, zoals het bloggen werden nieuwe manieren geïntroduceerd om gedachten van mensen sneller en effectiever te delen. Je regelt alles zelf en je bent van niets en niemand meer afhankelijk.

Blogs zijn een soort op websites gebaseerde tijdschriften, waar mensen hun ideeën en gedachten op een eenvoudige manier online kunnen publiceren. Iedereen die informatie wil delen en geven kan zelf een blog starten. Het beginnen met een blog is rechttoe rechtaan en in de meeste gevallen is het nog gratis ook.

De term blog is de verkorte vorm van weblog. Het schrijven van tekst voor een blog en het onderhouden of toevoegen van een artikel aan een bestaande blog, worden beiden bloggen genoemd. De afzonderlijke artikelen op een blog worden blogposts, posts of inzendingen genoemd. De persoon die de blogposts plaatst, wordt de blogger genoemd.

Blogs zijn misschien wel de snelst groeiende vorm van massacommunicatie ter wereld. Blogs zijn van huis uit erg krachtig door hun snelheid en het enorme bereik dat ze theoretisch hebben. Een veel gelezen weblog kan de verkiezingen en het bedrijfsbeleid beïnvloeden. Het kan zelfs een regering ten val brengen. Een goed geschreven blog heeft de kracht om de geest en mentaliteit van de mens te veranderen. Blogs kunnen tegenwoordig de wereld veranderen.

Hieronder volgen een aantal belangrijke stappen bij het starten van een blog. Een blog is en blijft handig voor mensen die hun gedachten, ideeën en meningen op een zeer efficiënte en snelle manier willen delen. En bedenk, het is eenvoudiger dan ooit om je mening te verspreiden. 

Laten we de punten eens bekijken:

1. Zoek naar blogsites

Er zijn gratis blogsites en sommige zijn tegen betaling. Alle blogsites, of ze nu gratis of niet gratis zijn, hebben veel functies, maar deze variëren wel. Enig rondkijken kan lonen, maar vaak zul je vooral blogspot en wordpress tegenkomen.

2. Probeer een aantal blogsites te verkennen en te bekijken

Inventariseer de blogs die functies aanbieden die je het meeste trekken. Daar valt van te leren.

3. Een blog kan privé of persoonlijk zijn

Je moet beslissen wat voor vorm de blog die je gaat plaatsen, gaat krijgen. Je moet ook beslissen of je wilt dat alle internetbezoekers en gebruikers je blog kunnen lezen, of dat je alleen wilt dat je vrienden en familie je blog lezen. Er zijn veel blogsites die de mogelijkheid bieden om de gepubliceerde berichten met een wachtwoord te beveiligen, zodat alleen degenen die met de inhoud instemmen, je geplaatste blog kunnen bekijken.

4. Je kunt zelf het uiterlijk van je blog vormgeven

Bepaal hoe je wilt dat je blog wordt weergegeven. Je kunt bijna altijd zelf het kleurenschema en de lay-out kiezen. De meeste sites worden geleverd met sets van voor-gedefinieerde lay-outs en schema's waaruit je kunt kiezen. Zit daar niets bruikbaars voor je bij, dan kun je je eigen schema's gaan bewerken. Ook dat kan meestal wel.

5. Test je blog voor het te publiceren

Als je klaar bent met het opzetten van je blog, kun je dit blog testen door een paar berichten te schrijven en te publiceren. Pas de lay-out of stijl aan, die je uiteindelijk het meest geschikt acht. En probeer uit te vinden welke stijl je lezers het meest aantrekkelijk vinden, want zij moeten het uiteindelijk toch gaan lezen.

6. Maak je blog in alle opzichten aantrekkelijk

Als je je blog er aantrekkelijker uit wilt laten zien, zijn er enkele sites die de nodige functies aanbieden om het blog inderdaad wat te veranderen. 

7. Publiceer je blog

Nadat je je blog voldoende aantrekkelijk hebt gemaakt, kun je je blog nu publiceren.

8. Het laatste punt is promotie

Bijvoorbeeld door de URL op te sturen naar mensen van wie je wilt dat ze je blog gaan lezen. Je kunt de URL ook op je website publiceren. Voeg de URL ook toe aan berichten die je op de andere blogs plaatst en aan je signaturefile om ze onder je e-mailberichten te zetten.

Voordat je je blog plaatst, controleer je altijd even de spelling. Houd de berichten waar maar mogelijk altijd interessant. Probeer te voorkomen dat je je gaat concentreren op onderwerpen die de meeste lezers niet de moeite waard zullen vinden. Meestal haal je dat wel uit reacties van de lezers.

Als je wilt dat mensen regelmatig op je weblog terugkomen, moet je je blog regelmatig bijwerken. Probeer intussen ook een lezersbestand op te bouwen, dat je motiveert om meer te schrijven en in ruil daarvoor zullen meer mensen je berichten gaan lezen.

Als (bijna) niemand je site in de eerste paar maanden bezoekt, voel je dan niet vastgelopen of volkomen mislukt als blogger. Aangezien je je nu in een zeer grote groep van bloggers bevindt, zal het enige tijd duren, voordat je blog tussen die duizenden opgemerkt wordt. Heb geduld. Het kost nu eenmaal tijd om op te gaan vallen.

Te veel jargontermen en te veel afkortingen beledigen je lezers. Als je een breed lezerspubliek wilt, gebruik dan beslist niet veel afkortingen. Gebruik uitsluitend woorden die door veel mensen zullen worden begrepen. Jargon (in kleine kring gebruikte vaktermen) valt daar zeker niet onder.

Bij het maken van blogs is echte oprechtheid en veel toewijding een eis. Heb je dat er niet voor over, dan zul je dat merken in de belangstelling. Elk blog straalt uit met hoeveel liefde het gemaakt wordt.

Elke keer dat je iets persoonlijks post, leg je iets uit je hart op tafel. Dat is mooi. En je lezers zullen je openheid waarderen.  

Tot slot

Bloggen is beslist aan te raden voor elke kunstenaar en iedereen met een klein bedrijf. Het is een voordelige en efficiënte manier om je gedachten en ideeën met de wereld te delen. Maar het is niet aan te raden om je uitsluitend op bloggen te concentreren en de vele andere manieren en technieken om kunst te promoten volledig achter je te laten. Ga daarom regelmatig naar https://teamjetje.blogspot.com om te zien wat de verdere mogelijkheden voor de verkoop van je kunst zijn.

Tot slot

Bloggen is beslist aan te raden voor elke kunstenaar en iedereen met een klein bedrijf. Het is een voordelige en efficiënte manier om je gedachten en ideeën met de wereld te delen. Maar het is niet aan te raden om je uitsluitend op bloggen te concentreren en de vele andere manieren en technieken om kunst te promoten volledig achter je te laten. Ga daarom regelmatig naar https://teamjetje.blogspot.com om te zien wat de verdere mogelijkheden voor de verkoop van je kunst zijn.



 LEES JE JETJE'S DAG OOK AL?


 

Meer informatie over Team Jetje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten