Zoeken in deze blog

vrijdag 26 november 2021

Som alles op in je blog

Som alles op in je blog



    Voor alles staan bij een blog de kwaliteit en de originaliteit voorop;

    Houd je blog persoonlijke en gemoedelijk;

    Zorg dat je blog gewoon lekker weg leest.

Een paar punten om bij het bloggen op te letten

Om ervoor te zorgen dat je als kunstenaar je blog optimaal gebruikt om zoveel mogelijk aandacht van potentiële klanten te krijgen, moet je ervoor zorgen dat je elk van de volgende onderdelen in je blog opneemt.


Kunstwerk bij station van Voorburg
Kunstwerk bij station van Voorburg



1 • Heb je een blog opgezet die zo informatief en origineel mogelijk is?

Je wilt ervoor zorgen dat mensen die naar je kunstblog toe komen, geïnteresseerd genoeg zijn om er een tijdje te blijven en te lezen wat je geschreven hebt. En je hoopt, dat ze daarna op je link klikken, om naar je website te gaan waar je aangeboden werken te bewonderen zijn en eventueel aan te kopen.

2 • Is je blog lekker gemoedelijk en vooral persoonlijk?

Blogs zijn niet bedoeld om heel zakelijk en saai te zijn. Je blog moet ook niet al te eenzijdig zijn. Je moet met je lezers communiceren. En dat doe je via de opmerkingen die je lezers achterlaten en via je blogposts. Bovendien ontvangen de meeste blogeigenaren een flinke hoeveelheid e-mail van lezers.

3 • Plaats regelmatig berichten of huur iemand in om het werk voor je te doen.

Je hebt deze regelmaat nodig voor zoekmachineoptimalisatie. Een blog dat nooit bijgewerkt wordt, scoort gewoon niet. Veel plaatsen zal meer verkeer naar je website trekken en een betere plek in de zoekresultaten van Google bezorgen. En dat zal je weer meer verkopen opleveren.

4 • Maak blogposts die een voorproefje zijn van wat je website biedt

Of gebruik een andere bestemmingspagina, die je lezers iets te bieden heeft. Beoordeel bijvoorbeeld eerlijk een product dat op je website wordt verkocht. Dit is een geweldige manier om te laten zien dat je grondig en eerlijk bent. Dat zal je ook de steun van je lezers bezorgen!

5 • Bied een spel of wedstrijd aan

Of moedig deelname aan je blogposts op een andere manier aan. Een van de sleutels tot een succesvolle blog is het aanmoedigen van je bezoekers, om actief op je blog te worden. Misschien kun je af en toe eens een product weggeven. Of misschien wil je eens met je lezers praten over hun behoeften.

Een blog om je atelier te promoten is iets dat elke kunstenaar zou moeten hebben. Een blog hoeft niet veel te kosten. Het blog kan zelfs gratis geregeld worden. Maar het kan wél een van de beste marketingtools zijn.

Je kunt je blog beschouwen als een soort van banneradvertentie voor je website. Het is net genoeg informatie om lezers te trekken naar wat je website allemaal te bieden heeft. 


Tot slot

Bloggen is beslist aan te raden voor elke kunstenaar en iedereen met een klein bedrijf. Het is een voordelige en efficiënte manier om je gedachten en ideeën met de wereld te delen. Maar het is niet aan te raden om je uitsluitend op bloggen te concentreren en de vele andere manieren en technieken om kunst te promoten volledig achter je te laten. Ga daarom regelmatig naar https://teamjetje.blogspot.com om te zien wat de verdere mogelijkheden voor de verkoop van je kunst zijn.



 LEES JE JETJE'S DAG OOK AL?


 

Meer informatie over Team Jetje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten