Zoeken in deze blog

vrijdag 26 november 2021

Hoe je bekend wordt via je blogs

Hoe je bekend wordt via je blogs



    Bekend worden kan op vele manieren, waaronder met een weblog;

    Blogs zijn heel toegankelijke media en dat maakt nu juist veel mogelijk;

    Je mag als blogger natuurlijk niet bang zijn om gezien te worden.


Als je een talent hebt voor schrijven en als ook nog eens mensen waarderen wat je schrijft, dan is dat leuk. En eigenlijk moet je daar dan natuurlijk meer mee doen. Maar ga maar eens een uitgever zoeken die wil publiceren wat je schrijft. 

Wees als blogger niet bang om gezien te worden
Wees als blogger niet bang om gezien te worden



Dan kun je het beter via het internet proberen. Je moet er rekening mee houden dat schrijven je inderdaad in een groot gezelschap bekend kan maken. Als je denkt dat je goed genoeg bent, probeer dan te beginnen met blogs te schrijven. Sinds de blog-rage begon, waren er veel mensen die hun eigen blogsites begonnen te openen en een paar van hen zijn er daadwerkelijk beroemd mee geworden. Dus, hoe maakt bloggen je bekend?

Allereerst, omdat wat je schrijft en op blogwebsites plaatst, voor veel mensen gemakkelijk toegankelijk is. Dit is tenslotte het internet. Met miljoenen mensen, die elke dag inloggen, is de kans groot dat iemand je blogs wel eens tegenkomt.

Als je op zoek bent naar bekendheid en gezien wilt worden als een geweldige schrijver, dan is het plaatsen van dat wat je schrijft op blogwebsites de goedkoopste manier om daar mee te beginnen. Bloggen is ook een van de gemakkelijkste manieren, om beroemd te worden op internet.

Om te beginnen met het schrijven van blogs, moet je eerst een blogwebsite maken. Tegenwoordig zijn er nogal wat websites die gratis bloggen aanbieden. Meld je aan bij een van deze websites en begin met het plaatsen van je blogs. Zo eenvoudig is het om te beginnen.

In principe staan blogs bekend als een soort van digitale tijdschriften. Zie het als het schrijven over je dagelijkse activiteiten en ervaringen om mensen hiervan op de hoogte te stellen. Je kunt absoluut over alles wat je maar wilt schrijven in blogs. Het kunnen feiten zijn, maar je kunt ook prima fictieve korte verhalen schrijven. Of je kunt een combinatie van beide doen. Het is allemaal aan jou.

Het mooie van bloggen is, dat je de volledige vrijheid hebt over waar je ook maar over wilt schrijven. Je moet echter voorzichtig zijn, om te voorkomen dat je iemand beledigt. Rassendiscriminatie en andere haatberichten zijn terecht verboden. En ook met pornografische inhoud moet je soms uitkijken, zeker als je er afbeeldingen bij plaatst. Vooral Amerikaanse sites kunnen op dit punt naar onze normen overdreven voorzichtig doen. 

Nu je je allereerste blog hebt gepost, is het volgende wat je moet doen achteroverleunen en wachten tot lezers je blog tegenkomen en beginnen te lezen. Je hoeft niet echt voor je blog te adverteren, want de mensen die het lezen, zullen degenen wel zijn die voor je gaan adverteren. Als je goed genoeg bent, zullen ze een reactie achterlaten over wat ze van je blogs vinden en zullen ze het ook aanbevelen aan hun familie en vrienden als goed leesvoer.

Het geheim om succesvol en beroemd te worden in blogs is de tekst die je schrijft. Die tekst moet interessant en gemakkelijk te lezen zijn. Probeer de aandacht van mensen te trekken bij de allereerste zin. Of de titel van je blogpost. Zodra je hun aandacht trekt, raken ze geïnteresseerd genoeg om de hele blog te lezen.

Dit is het geheim om beroemd te worden in bloggen en veel trouwe lezers te krijgen. Echt ingewikkeld is het allemaal niet.

Probeer je blogwebsite wel dagelijks even bij te werken.

Als je echt niets hebt om over te schrijven en je hebt een normaal, routinematig leven, probeer er dan wat pit aan toe te voegen. Je hoeft eigenlijk niet te liegen, maar je kunt altijd de waarheid achter je zogenaamde escapades wat bijbuigen. Overdrijf gerust wel eens een beetje en voeg beslist ook een beetje humor toe. Werk desnoods met een licht gemanipuleerde waarheid, zoals dat in de politiek heet. Het moet allemaal wel lekker leesbaar zijn, tenslotte.

Je moet onthouden dat lezers niet echt iets willen weten over jouw dagelijkse activiteiten. Ze willen juist wat anders. Je hoeft de lezers eigenlijk geen details over je leven van alledag te vertellen, maar wat je moet doen, is ervoor zorgen dat ze hun verbeeldingskracht gebruiken. Zorg dat je een beeld beschrijft dat zich als vanzelf in hun brein gaat vormen. Als dat je lukt, dan gaan jouw schrijfsels je lezers vanzelf boeien.

Dit zijn enkele van de tips, die je kunt gebruiken bij het schrijven van blogs. Met deze tips weet je zeker dat je blogwebsite je uiteindelijk bekendheid zal bezorgen.

Tot slot

Bloggen is beslist aan te raden voor elke kunstenaar en iedereen met een klein bedrijf. Het is een voordelige en efficiënte manier om je gedachten en ideeën met de wereld te delen. Maar het is niet aan te raden om je uitsluitend op bloggen te concentreren en de vele andere manieren en technieken om kunst te promoten volledig achter je te laten. Ga daarom regelmatig naar https://teamjetje.blogspot.com om te zien wat de verdere mogelijkheden voor de verkoop van je kunst zijn.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten